Buhuceanu: Drepturile LGBT nu sunt negociabile - Focus Prima TV

Buhuceanu: Drepturile LGBT nu sunt negociabile

Pentru a nu fi renegați de societate și de familiile lor, cei din comunitatea LGBT își ascund adesea orientarea sexuală. Educația sexuală, identitatea de gen sau căsătoriile între persoane de același sex, rămân subiecte tabu pentru mulți români .Însă România, spre deosebire de Polonia sau Ungaria, tinde să devină o țară mai tolerantă, iar referendumul din 2018 pentru familia tradițională este un indiciu în acest sens spun reprezentanții comunității LGBT.

Potrivit unui sondaj Avangarde, dat publicității săptămâna trecută, doar 12% dintre români cred că ar trebui acordate mai multe drepturi comunității LGBT în timp ce 62% cred că trebuie întâăit rolul familiei tradiționale. Intrarea în Parlament a unui partid radical ca AUR potențează intoleranța, spune Florin Buhuceanu, președintele organizației care luptă de aproape 2 decenii pentru drepturile minorităților sexuale.

Parlamentarii AUR lucrează în prezent la un proiect de lege homofob, similar actului normativ din Ungaria lui Viktor Orban, lege care a stârnit reacția multor lideri de state UE, iar Comisia Europeană a condiționat avizarea Planului maghiar de Redresare și Reziliență de renunțarea la această lege.

Pulsul străzii, arată însă că părerile sunt împărțite.

Potrivit aceluiași sondaj avangarde, 29% dintre respondenți au spus că au o problemă cu persoanele LGBT, în timp ce 50% au răspuns negativ.

Total
0
Shares
Total
0
Share