Bulgaria accelerează vaccinarea – Focus Prima TV

Bulgaria accelerează vaccinarea

A fost depășit pragul de două milioane și jumătate de decese din cauza noului coronavirus pe plan mondial! Cele mai multe victime sunt în Statele Unite, Brazilia și Mexic. Însă rata deceselor este în scădere, în fiecare săptămână, în condițiile în care se accelerează vaccinările. Oamenii de știință speră la o revenire la viața normală cât mai rapid, mai ales că un nou vaccin a fost aprobat de o comisie a agenției
medicamentelor din Statele Unite.

Autorizația finală pentru folosirea Johnson and Johnson urmează să vină de la Administrația Medicamentelor din Statele Unite. Compania producătoare este pregătită să livreze chiar de luni 4 milioane de doze. Acest vaccin este mai ușor de depozitat, pentru că este nevoie de un simplu
frigider. În Europa, vecinii noștri bulgari au renunțat la vaccinarea în funcție de vârstă și prin programări, astfel că se poate vaccina cine dorește. Rata de vaccinare din Bulgaria este foarte mică, așa că au fost înființate echipe mobile care merg din sat în sat pentru a-i imuniza pe cei ce doresc.

Vaccinările merg mai rapid în această formulă, iar de data aceasta nu mai rămân doze nefolosite care ar fi ajuns la coșul de gunoi. Cei mai mulțumiți sunt bunicii care își pot vedea acum copiii și nepoții în siguranță.

Până acum, doar 2 la sută din populația Bulgariei a fost vaccinată, cel mai mic procent din Uniunea Europeană. Între timp statele caută cele mai bune soluții pentru reabilitarea pacienților după covid.

O mină de sare din Polonia, inclusă în patrimoniul UNESCO, este folosită pentru recuperarea persoanelor care s-au vindecat de Covid dar au rămas cu sechele serioase. Cei mai mulți oameni care urmează acest tratament suferă de dificultăți de respirație, iar aerul sărat din mină este recomandat de medici pentru refacerea capacității pulmonare.

Cei mai mulți pacienți care au început terapia în această mină abia puteau respira și oboseau doar dacă urcau câteva trepte. La finalul ședinței de terapie, lucrurile stau mult mai bine.

Doctorii spun că microclimatul din mina aflată la 327 de metri adâncime îi ajută în special pe cei cu probleme pulmonare grave . Mina de lângă Cracovia, în sudul Poloniei, este una dintre cele mai vizitate atracții turistice, cu aproape 2 milioane de turiști în anul 2019.

Total
0
Shares
Total
0
Share