Bunătăți românești, pe tărâm britanic - Focus Prima TV

Bunătăți românești, pe tărâm britanic

Muzica tradițională românească, în acorduri de vioară, s-a auzit în Marea Britanie în acest weekend, la târgul românesc -din Leeds. A fost primul de acest fel din Regat, iar românii au venit în număr neașteptat de mare. Au căutat plăcinte, cozonaci, brânză, dulceață, zacuscă și multe alte bunătăți. Le-au găsit pe toate, însă, cel mai important, s-au găsit unii pe alții.

George are 12 ani și este din județul Vrancea. Locuiește în Leeds împreună cu părinții. Datorită lui, românii au simțit că sunt acasă în acest weekend.

O mică Românie s-a format în oraşul Leeds, situat undeva în centrul Regatului Unit al Marii Britanii. Promovat în mediul online, târgul tradițional românesc a reunit mulți conaționali care au reușit să aducă, la mii de kilometri distanță de casă, gustul și meșteșugurile tradiționale. Acest domn, de exemplu, a venit la târg cu lucrări din lemn pe care le face cu… drujba.

Își vinde lucrările cu prețuri între 50 și 200 de lire. Doamna Letty în schimb, vinde cu doar 5 lire un borcan cu dulceață, făcută acasă, în Anglia.

Soții Tilea, din Argeș, fac brânză românească în… Sheffield. Au adus câteva kilograme la vânzare, la târg. Ei locuiesc de șase ani în UK.

De altfel, mai toți expozanții au vândut tot ce au avut.

Tot românești sunt și hainele pentru botez, făcute de această doamnă.

Cumpărătorii, români veniţi din întreaga Anglie, s-au bucurat de tot ce au găsit la târg.

Andreea este unul dintre liderii comunității românești din UK. Ea ajută conaționalii din Regat cu informații și sfaturi.

Târgul a fost organizat de Alex Dan Dumitru, care locuiește în UK din 2004. E deja cunoscut în comunitate pentru
acțiunile caritabile dedicate românilor de aici, dar și pentru că este singurul român care a purtat torța olimpică, în 2012, la Londra.

Pentru că totul a avut un real succes, organizatorii promit să pregătească astfel de târguri și în alte weekenduri.

Total
0
Shares
Total
0
Share