Burnei, condamnat la închisoare cu suspendare – Focus Prima TV

Burnei, condamnat la închisoare cu suspendare

Cutremur uriaș în lumea medicală! Medicul Gheorghe Burnei a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru luare de mită. Tot astăzi, foștii președinți ai CNAS Irinel Popescu și Vasile Ciurchea au fost trimiși în judecată de DNA pentru luare de mită și abuz în serviciu.

În cazul lui Gheorghe Burnei instanța a stabilit că primit o mită în valoare de 3.250 de euro și aproape 40.000 de lei, în perioada mai-decembrie 2016. Șpăgile au fost primite de la 22 de de părinți ai căror copii au fost operați de chirurgul ortoped. În primă instanță, Burnei fusese condamnat la trei ani de închisoare. Acum a primit doi ani și jumătate, tot cu supendare. Judecătorii i-au redus și numărul de zile de muncă în folosul comunității, de la 120 la 60.

Trecem la Irinel Popescu și Vasile Ciurchea. Care au fost trimiși în judecată. Aceștia sunt acuzați de luare de mită și
abuz în servciu. Totul după ce ar fi încheiat în mod ilegal o serie de acte adiționale care au permis atribuirea unor
contracte supraevaluate. Ar fi produs astfel un prejudiciu de peste opt milioane de euro în dauna Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Cei doi medici sunt cercetați în libertate. Vă reamintesc, chirurgul Irinel Popescu este realizatorul primului transplant hepatic din România.

Total
0
Shares
Total
0
Share