Bursa încheie săptămâna pe un nou maxim istoric - Focus Prima TV

Bursa încheie săptămâna pe un nou maxim istoric

Indicele principal de la BVB a câștigat un sfert de procent după cumpărări suplimentare în preînchidere și a atins o valoare record. Bursa a primit astăzi un nou emitent.

Adusă la cota pieței AeRO de Impact Developer & Contractor (IMP) și BRK Financial Group (BRK), compania Star Residence Invest (REIT), care concentrează dețineri de locuințe aflate în închiriere, a adunat tranzacții de 6,01 milioane lei. La cotația de închidere, de 0,4080 lei/acțiune, cu 87,1% peste prețul de 0,2180 lei/acțiune al plasamentului privat realizat în vederea listării, compania intră în ringul bursier cu o capitalizare de 19,60 milioane lei (4,01 milioane euro).

Titlurile lichide au avut evoluții divergente și de amplitudini diferite, fără a da neapărat forță elanului care a adus piața pe noi maxime istorice. Totuși, indicii au avut evoluții ascendente în tandem: +0,21% pentru indicele compozit BET Plus, +0,35% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 48.204,49 puncte, +0,36% pentru indicele energetic BET-NG și +0,26% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 10.874,42 este pe o nouă valoare record de la începutul măsurării sale.

Total
0
Shares
Total
0
Share