Bursa încheie săptămâna pe un nou maxim. Volumele se reduc drastic - Focus Prima TV

Bursa încheie săptămâna pe un nou maxim. Volumele se reduc drastic

Indicele celor mai tranzacționate acțiuni românești a atins o nouă valoare-record în istoria de peste un sfert de veac de când este măsurat, dar investitorii încă sunt prudenți cu ordinele de cumpărare.

O săptămână care a fost marcată la debut de o reducere importantă a volatilității pe bursa românească se termină într-o notă în care piața reușește să surmonteze tendința de ușoară retragere și chiar închide pe noi maxime, într-o mișcare de spargere a pragului de rezistență reprezentat de vârful din anul 2007. Totuși, volumele au tins să se reducă.

Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 24,42 milioane lei (4,99 milioane euro), doar cu puțin peste jumătatea valorii medii zilnice de tranzacționare a ultimilor ani care a adus promovarea BVB la statutul de piață emergentă sub criteriile FTSE Russell. Doar 6 intrumente financiare au depășit reperul unor schimburi de 1 milion de lei și cea mai tranzacționată acțiune, cea a Băncii Transilvania (TLV) abia a adunat transferuri de 5,41 milioane lei într-o sesiune în care cotația s-a corectat cu 0,21%, până la prețul de 2,39050 lei/acțiune.

Total
0
Shares
Total
0
Share