Bușteni și Slănic, sub ape - Focus Prima TV

Bușteni și Slănic, sub ape

În timp ce canicula face ravagii în vestul țării, în alte zone inundațiile provocate de ploile torențiale încă pun în pericol vieți omenești. Mai mult, viiturile din Moldova au adus în Dunăre tone de gunoaie și resturi vegetale, care sufocă fluviul la Galați. Bacu-rile abia mai pot înainta iar o parte a Falezei din oraș este asemenea unei gropi de gunoi.

Una dintre cele mai afectate zone, din cauza inundațiilor, a fost județul Prahova. Ploaia torențială căzută în ultimele ore a umplut câteva străzi din orașele Slănic și Băicoi, și astfel a blocat traficul.

Și la Bușteni, localnicii și turiștii au fost afectați de furia naturii.

Ploaia a făcut prăpăd și în Moldova, la Păulești și Valea Sării, în Vrancea, unde zeci de gospodării din zona de munte au fost inundate, iar oamenii s-au temut pentru viețile lor.

În afara distrugerilor pe care le-au făcut în zonele în care sau format, viiturile din Moldova au creat și altfel de probleme. Au dus cu ele tone de gunoaie. Acestea au ajuns în Dunăre, iar zona cea mai afectată a fost cea de la Trecere bac din județul Galați. Autoritățile au început curățenia încă de dimineata, și asta pentru că un buștean sau alte resturi mai mari, aduse de apa, pot bloca motoarele bacurilor, ceea ce este extrem de periculos.

Privelistea, dar si mirosul simtit de cei care ajung pe malurile Dunarii, sunt greu de descris.

Comisarii Garzii de Mediu galati deja au notificat toti riveranii sa isi curate malurile. Amenzile care ii asteapta sunt foarte mari.

În acest sens, reprezentantii Serviciului de Gospodarire a Apelor au prezentat un raport la Prefectura Galati, in care se ia in calcul nu doar Dunarea dar si raurile si afluentii acestora din zona.

Maxim o saptamana au riveranii la dispoziție pentru a curăța malurile. Daca ploile continua, mizeria si resturile vegetale pot ajunge si pe faleză, crescand astfel riscul de infectii.

Total
0
Shares
Total
0
Share