Buşteni şi Slănic, sub ape

Buşteni şi Slănic, sub ape

În timp ce canicula face ravagii în vestul ţării, în alte zone inundaţiile provocate de ploile torenţiale încă pun în pericol vieţi omeneşti. Mai mult, viiturile din Moldova au adus în Dunăre tone de gunoaie şi resturi vegetale, care sufocă fluviul la Galaţi. Bacu-rile abia mai pot înainta iar o parte a Falezei din oraş este asemenea unei gropi de gunoi.

Una dintre cele mai afectate zone, din cauza inundaţiilor, a fost judeţul Prahova. Ploaia torenţială căzută în ultimele ore a umplut câteva străzi din oraşele Slănic şi Băicoi, şi astfel a blocat traficul.

Şi la Buşteni, localnicii şi turiştii au fost afectaţi de furia naturii.

Ploaia a făcut prăpăd şi în Moldova, la Păuleşti şi Valea Sării, în Vrancea, unde zeci de gospodării din zona de munte au fost inundate, iar oamenii s-au temut pentru vieţile lor.

În afara distrugerilor pe care le-au făcut în zonele în care sau format, viiturile din Moldova au creat şi altfel de probleme. Au dus cu ele tone de gunoaie. Acestea au ajuns în Dunăre, iar zona cea mai afectată a fost cea de la Trecere bac din judeţul Galaţi. Autorităţile au început curăţenia încă de dimineata, şi asta pentru că un buştean sau alte resturi mai mari, aduse de apa, pot bloca motoarele bacurilor, ceea ce este extrem de periculos.

Privelistea, dar si mirosul simtit de cei care ajung pe malurile Dunarii, sunt greu de descris.

Comisarii Garzii de Mediu galati deja au notificat toti riveranii sa isi curate malurile. Amenzile care ii asteapta sunt foarte mari.

În acest sens, reprezentantii Serviciului de Gospodarire a Apelor au prezentat un raport la Prefectura Galati, in care se ia in calcul nu doar Dunarea dar si raurile si afluentii acestora din zona.

Maxim o saptamana au riveranii la dispoziţie pentru a curăţa malurile. Daca ploile continua, mizeria si resturile vegetale pot ajunge si pe faleză, crescand astfel riscul de infectii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt