Buzău: Circulaţia pe DN 10, blocată după ce o stâncă de mari dimensiuni s-a prăbuşit pe şosea, a fost reluată după cinci zile – Focus Prima TV

Buzău: Circulaţia pe DN 10, blocată după ce o stâncă de mari dimensiuni s-a prăbuşit pe şosea, a fost reluată după cinci zile

Circulaţia pe DN 10, care leagă Buzăul de Braşov, a fost reluată, luni seară, după cinci zile în care traficul a fost deviat pe o rută ocolitoare, din cauza unor alunecări de teren care au făcut ca o stâncă de mari dimensiuni să se prăbuşească pe şosea. Traficul se va desfăşura însă pe o bandă, alternativ, cu semafoare, pe două porţiuni. 

O stâncă de mari dimensiuni s-a prăbuşit pe şosea în noaptea de miercuri spre joi, iar de atunci drumarii şi specialiştii de la ISU au lucrat pentru degajarea drumului. După ce au fost dinamitate toate bucăţile de piatră, fiind folosite aproximativ 100 de kilograme de explozibil, în cursul zilei de luni muncitorii de la Drumuri Naţionale au lucrat pentru eliberarea şoselei şi pentru semnalizarea drumului.

Circulaţia pe DN10 în zona producerii alunecărilor de teren se va desfăşura cu restricţii.

Potrivit responsabililor din cadrul Secţiei Drumuri Naţionale Buzău, pe două porţiuni din DN 10 de 1,5 şi 1,2 kilometri circulaţia se va desfăşura pe o singura bandă de circulaţie, alternativ, cu ajutorul semafoarelor. Delimitarea benzii de circulaţie va fi făcută cu balize luminoase şi parapete de plastic. Decizia ca circulaţia să se desfăşoare doar pe banda dinspre lac a fost luată pentru a se evita eventualele situaţii neplăcute în cazul în care alunecările de pe versant vor continua.

Total
0
Shares
Total
0
Share