Căldură ca vara la final de octombrie - Focus Prima TV

Căldură ca vara la final de octombrie

Pe lângă eclipsă, în România s-a mai petrecut un fenomen ieșit din comun, de data aceasta meteorologic. Ne-am confruntat cu cele mai ridicate temperaturi ale lunii și cum nu s-au mai văzut în această perioadă de câțiva ani. La sfârșit de octombrie, mercurul a urcat în termometre, în unele zone, la aproape 30 de grade Celsius. Oamenii de-abia așteptau să-și lase hainele groase acasă și au ieșit la plimbare în tricouri și pantaloni scurți.

Soarele blând de toamnă și temperaturile ridicate i-au scos pe bucureșteni din case. Îmbrăcați aproape ca într-o zi de vară, oamenii au ieșit la plimbare prin parcuri sau la terase. Turiștii însă au fost luați prin surprindere.

Diferențe atât de mari de temperatură, pentru o zi de final de octombrie, nu au mai fost înregistrate de câțiva ani.În topul anilor cu cele mai călduroase luni de octombrie se află și 1966, 1984 și 2020, când maxima a trecut de 13 grade Celsius. Iar atunci când vorbim de cei mai friguroși ani, aceștia sunt 1972 și 1997, când temperaturile înregistrate au fost de 7,8 grade.

Deși unii s-au gândit că eclipsa de soare a influențat temperaturile, meteorologii spun cu totul altceva.

În timp ce în România sunt temperaturi de vară, în Franța o tornadă a făcut ravagii în nordul țării. Pe imaginile surprinse de o dronă, se vede cum acoperișurile caselor din localitatea Bihucourt au fost pur și simplu smulse. Potrivit autorităților locale, o persoană a suferit răni ușoare, iar 150 de oameni au fost duși într-un adăpost până când se vor putea întoarce în casele lor.

Total
1
Shares
Total
1
Share