Canalul Suez a fost blocat complet după ce o navă de mari dimensiuni a eşuat. Explicația incredibilă a operatorului – Focus Prima TV

Canalul Suez a fost blocat complet după ce o navă de mari dimensiuni a eşuat. Explicația incredibilă a operatorului

Canalul Suez, o rută vitală pentru comerţul internaţional, care face legătura între Marea Mediterană și Oceanul Indian, prin Marea Roșie, a fost complet blocat după ce o navă-conteiner gigant a eșuat. Nava de 220.000 de tone şi 400 de metri lungime a rămas blocată marţi de-a curmezișul canalului, iar încercările de repunere pe linie au eşuat.

Nava Ever Given face parte dintr-o categorie numită nave de containere ultra mari (ULCS), unele chiar prea mari pentru a traversa canalul Panama, care leagă oceanele Atlantic şi Pacific.

Nava, care transportă sute de containere din China cu destinaţia Rotterdam, este deţinută de compania de transport maritim taiwanez Evergreen şi este înregistrată în Panama, relatează Mediafax, care preia The Guardian.

Fotografiile făcute de pe o altă navă din canal, Maersk Denver, arată nava într-un unghi care blochează complet calea navigabilă.

Total
0
Shares
Total
0
Share