Candidatul pentru funcţia de Avocat al Poporului s-a pensionat la 49 de ani. Ce pensie primeşte Fabian Gyula - Focus Prima TV

Candidatul pentru funcţia de Avocat al Poporului s-a pensionat la 49 de ani. Ce pensie primeşte Fabian Gyula

Fabian Gyula, singurul candidat pentru funcţia de Avocat al Poporului după ce Renate Weber a fost revocată, a declarat miercuri că s-a pensionat anul trecut, la vârsta de 49 de ani. În ceea ce priveşte pensia, Gyula a transmis că primeşte peste 10.000 de lei.

„M-am pensionat anul trecut, la vârsta de 49 de ani”, a spus Fabian Gyula miercuri, la Palatul Parlamentului, informează Ziare.com. Întrebat dacă aceasta reprezintă o vârstă potrivită pentru a ieşi la pensie, Gyula a răsuns: „Raportat la presiunea la care eşti supus în magistratură, da”.

Acesta a mai declarat că a lucrat 24 de ani fără să ocupe funcţii de conducere şi a explicat cât de dificilă este activitatea unui magistrat. „Abia după aceea am avut funcţii de conducere. La un moment dat am stat 15 ani pe acelaşi scaun, practic soluţionând acea ciclicitate de dosare care nu erau simple. Mă ocupam şi de cooperare internaţională.

Obişnuiesc să spun o întâmplare din această activitate după care să apreciaţi cât de grea este activitatea de magistrat. Lucram la Parchetul tribunalului când, într-o noapte, pe la 4.00, am ajuns acasă şi mă sună pe telefonul fix şeful arestului. Atât mi-a spus – să ştiţi că cel pe care l-aţi audiat timp de două ore şi jumătate în cursul acestei nopţi, la verificările efectuate de medicul de la arest s-a dovedit a fi purtător de TBC activ. A închis discuţia, mi-a zis – să aveţi grijă de copilaşii dumneavoastră. Aceasta este activitatea de magistrat”, a afirmat Gyula, adăugând că magistraţii au şi o serie de incompatibilităţi şi restricţii.

Total
0
Shares
Total
0
Share