Caniculă și vijelii în toată țara. Meteorologii au emis cod roșu pentru vestul țării și se așteaptă la temperaturi record - Focus Prima TV

Caniculă și vijelii în toată țara. Meteorologii au emis cod roșu pentru vestul țării și se așteaptă la temperaturi record

Meteorologii au emis, joi, mai multe avertizări de caniculă și instabilitatea atmosferică valabile timp de două zile în toată țara. Printre avertizări este și un cod roșu de caniculă, iar specialiștii vorbesc despre temperaturi record în vestul țării.

Meteorologii au instituit cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Acesta este valabil joi în intervalul orar 12:00 – 23:00. Zonele afectate sunt Dobrogea, Moldova, Muntenia.

În intervalul menționat, local în zonele de munte, Dobrogea, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25….40 l/mp. Seara, astfel de fenomene vor fi și în regiunile vestice și centrale, mai spun meteorologii.

Total
0
Shares
Total
0
Share