Capitală paralizată de protestul camionagiilor - Focus Prima TV

Capitală paralizată de protestul camionagiilor

Capitala Canadei este paralizată de protestul camionagiilor. De 8 zile șoferii de tir au blocat principalele artere din Ottawa. Obligativitatea certificatului verde pentru transportatori a fost motivul care a stârnit furia întregii bresle. Manifestații antirestricții au cuprins și Parisul. Mișcarea Vestelor Galbene pare să fi reînviat după luni întregi de apatie.

Mii de oameni s-au alăturat protestului camionagiilor. Pornite inițial în Ottawa ca o mișcare împotriva obligativității introducerii certificatului verde, manifestațiile capată o amploare fără precedent.

În numai câteva zile, revendicările manifestanțiilor au căpătat o pronunțată nuanță anti-guvernamentală. Executivul lui Justin Trudeau a fost ținta nemulțumirii oamenilor care au ieșit în stradă în Toronto și Quebec

Protestele se țin lanț și la Paris. Este al 30 lea weekend consecutiv în care pe străzile capitalei franceze, oamenii își
exprimă nemulțumirea față de interdicțiile instuite în pandemie. Mișcarea Vestelor Galbene își face din nou simțită prezența.

Manifestațiile din Franța s-au intensificat după ce Guvernul a decis ca în instituțiile publice, malluri și restuarante accesul să fie permis doar în baza pașaportului de vaccinare.

Total
0
Shares
Total
0
Share