Căprioară salvată de pompieri – Focus Prima TV

Căprioară salvată de pompieri

O căprioară a încercat yeci de minute să scape din capcana de gheaţă în care a căzut! S-a întâmplat în oraşul Câmpeni, iar câţiva pompieri au sărit în ajutorul animalului. Deşi nu părea, intervenţia militarilor a fost una dificilă pentru că animalul era foarte speriat și înfrigurat din cauza temperaturilor extrem de scăzute. Operaţiunea a fost un succes!

Pompierii din orașul Câmpeni, Munții Apuseni, au avut astăzi parte de o misiune de salvare mai puțin obișnuită. Aceştia au fost chemați să salveze o căprioară care a rămas blocată între sloiurile de gheață de pe Valea Caselor. Au încercat de mai multe ori să imobilizeze animalul pentru a-l putea scoate din apă. Însă căprioara era extrem de speriată. Unul dintre militari a avut prezență de spirit și, la un moment
dat, a aruncat o haină peste animal. Astfel pompierii au reușit să o scoată din apă vie și nevătămată și au predat-o paznicului de vânătoare. Acesta din urmă a eliberat-o într-o pădure din apropiere. În Parcul Național Apuseni însă…o cameră de supraveghere a surprins un grup de căprioare care se jucau nestingherite în zăpadă.

Și în Neamț zimbrii s-au bucurat de libertate.

În Parcul Natural Vânători Neamț sunt peste 50 zimbri. Monitorizarea acestor animale se poate face mult mai ușor în sezonul rece, iar asta pentru că animalele sunt tentate să se miște mult mai puțin decât în mod obișnuit. Din fericire, zimbrii au ieșit din categoria animalelor aflate pe cale de dispariție. Numărul acestora a crescut de la 1 mie 800 în anul 2003, la peste 6 mii în 2019.

Total
0
Shares
Total
0
Share