Carantină de 5 zile pentru Italia – Focus Prima TV

Carantină de 5 zile pentru Italia

Avem o veste bună pentru românii care doresc să călătorească în Italia. De astăzi, perioada de carantină
impusă de către guvernul de la Roma scade de la 14 la 5 zile. Românii care pleacă în Italia trebuie să facă un test anti Covid iar rezultatul negativ să îl prezinte la sosirea în peninsulă, iar după cele 5 zile de carantină vor mai face încă un test. Dacă este tot negativ, ei pot părăsi carantina. Italia rămâne în carantină întreaga lună aprilie, în timp ce Grecia și Marea Britanie au anunțat deja primele măsuri de relaxare.

Italia a ieșit din mini-vacanța de Paște cu o scădere a ritmului vaccinării, așa că autoritățile au de gând să recupereze întârzierea. La Veneția, celebrele vaporetto de pe canale au fost transformate în centre de vaccinare mobile, în special pentru persoanele în vârstă.

Primii clienți au fost cei aproape 100 de vîrstnici de pe o insulă din Laguna Veneția.

În Grecia, guvernul a deschis drumul spre revenirea la o viață normală și la pregătirile pentru sezonul turistic prin
redeschiderea magazinelor ne-esențiale după o pauză de aproape 5 luni. Dar cu unele reguli – clienții trebuie să își facă programare, să se încadreze în termenul de 3 ore de ieșit la cumpărături iar patronii de magazine să se asigure că nu au mai mult de un client pe 25 de metri pătrați.

Oficialii de la Atena au anunțat că vor sprijini cu 130 de milioane de euro cele aproximativ 100 de mii de afaceri în
luna aprilie. Astfel, fiecare business va primi de la o mie la 4 mii de euro în funcție de numărul de angajați. La Londra, premierul Boris Johnson a anunțat revenirea treptată la normalitate, de săptămâna viitoare.

Totuși, britanicii nu își vor putea relua călătoriile în străinătate din 17 mai, așa cum se așteptau. Până acum, în Marea Britanie au fost vaccinate 5,4 milioane de persoane cu ambele doze și 31,5 milioane cu prima doză. Numărul deceselor zilnice a scăzut la 26, față de aproape o mie, înainte de vaccinare.

Total
0
Shares
Total
0
Share