CARANTINĂ DOAR ÎN TEORIE – Focus Prima TV

CARANTINĂ DOAR ÎN TEORIE

Carantinarea localităţilor înseamnă…un set de restricţii impuse, o limitare a ieşirilor din casă,purtarea obligatorie a măştii de protecţie…într-un cuvânt limitarea răspândirii virusului. Din păcate la noi…carantină…reprezintă doar un cuvânt pompos. Filtrele poliţiei sunt doar pe arterele principale şi uşor de ocolit. Asta într-o zi în care…unul din patru români testaţi…a ieşit pozitiv la SarsCov 2!

În teorie, carantinarea judeţelor şi a localităţilor presupune respectarea unor reguli extrem de clare.  Intrarea, ieşirea şi tranzitarea oraşului sunt monitorizate de filtrele de poliţie….

Cu toate că poliţiştii sunt atenţi la motivele…deplasării printr-o localitate carantinată…nimeni nu poate garanta că acestea sunt şi…reale.

Adevărul este că nu se poate. Autorităţile sunt depăşite de numărul mare de maşini şi le opresc aleatoriu pentru verificare, pentru că… este o interdicţie generală

Astfel, carantinarea oraşelor nu-i vizează decât pe cei câţiva care sunt opriţi de poliţişti. Măsurile de izolare a localităţilor depăşesc numărul de echipaje disponibile pentru asigurarea veridicităţii declaraţiilor.Totul rămâne acum…în seama cetăţenilor şi a spiritului lor civic.

Total
0
Shares
Total
0
Share