Carantină în hotelurile unui resort de lux – Focus Prima TV

Carantină în hotelurile unui resort de lux

Noua tulpină de coronavirus continuă să facă ravagii în țările europene: un resort de schi din Elveția a plasat în carantină două hoteluri de lux, după ce au fost depistate cazuri ale noii variante de COVID-19. În timp ce numărul cazurilor de infectare a început să scadă în Germania, bilanțul îmbolnăvirilor din Spania este în creștere.

Administratorii luxoasei stațiuni de schi St. Moritz au plasat în carantină 300 de angajați și 85 de oaspeți din două hoteluri, după ce mai mulți lucrători au fost testați pozitiv la noua tulpină de coronavirus. De asemenea, școlile de schi au fost închise, iar oamenilor le-a fost impusă purtarea măștilor de protecție.

În acest timp, vești bune vin din Germania: oficiali din ministerul sănătăţii au declarat că numărul infectărilor cu COVID-19 a început să scadă ușor, iar numărul pacienților la terapie intensivă s-a redus cu 10-15%. În ciuda acestui fapt, cancelarul german Angela Merkel și premierii landurilor germane iau în considerare introducerea de noi restricții în vederea limitării răspândirii noului coronavirus pe teritoriul
german.

La polul opus, Spania se confruntă cu o creștere a numărului de infectări. După ce a fost raportată o cifră record de peste 84 de mii de cazuri în weekend, autoritățile sanitare au declarat că numărul de noi îmbolnăviri la 100 de mii de locuitori a crescut la 689 în ultimele 14 zile. Cu toate acestea, ministerul sănătății a exclus, însă, reintroducerea unei carantine naționale, în ciuda apelurilor din partea autorităților regionale pentru impunerea unor măsuri mai dure.

Bilantul total al cazurilor de infectare cu COVID-19 din Europa a ajuns la peste 27 de milioane de îmbolnăviri și la mai mult de 632 de mii de decese. La nivel mondial, peste 96 de milioane de oameni s-au infectat cu noul coronavirus, iar mai mult de două milioane și-au pierdut viața.

Total
0
Shares
Total
0
Share