Carantină mai scurtă cu 4 zile - Focus Prima TV

Carantină mai scurtă cu 4 zile

Este oficial! De sâmbătă intră în vigoare noile restricții, iar masca devine obligatorie peste tot în spațiile închise și
deschise. De asemenea, autoritățile vor să reducă și perioada de carantinare, așa că cei infectați cu Covid 19 nu
vor mai petrece 14 zile în izolare.

Marea Britanie, Spania, Irlanda sau Grecia au redus deja peroada de carantinare în cazul celor testați pozitiv cu covid. De exemplu, în Grecia, cei pozitivi stau izolați doar 5 zile, în loc de 10 cum era înainte. O astfel de decizie urmează să fie luată și la noi în țară, astfel că cei infectați cu sars cov 2 ar putea sta în carantină doar 10 zile, în loc de 14.

Diferențierea carantinei pentru cei imunizați se bazează și pe un studiu american care a scos la iveală că un vaccinat este contagios doar 5 zile, în timp ce un nevaccinat aproape 8 zile. Specialiștii spun că măsura guvernului este una binevenită.

În Marea Britanie, perioada de carantină este de 7 zile, la fel și în Spania sau Irlanda. Deciziile acestor țări se bazează pe propriile studii. Marea Britanie susține că șapte zile de carantină însoțite de 2 teste negative au aproape același efect în împiedicarea răspândirii bolii ca 10 zile de carantină fără testare. Statele Unite susțin că 5 zile de carantină sunt suficiente pentru că virusul se transmite în primele două zile de dinainte de aparția simptomelor și până la 3 zile după ce apar simptomele. În orice caz, toate statele vor ca economiile naționale să nu mai sufere din cauza carantinării. Mai ales că Omicron se transmite cu o viteză amețitoare.

Total
0
Shares
Total
0
Share