Carantină prelungită la Timișoara – Focus Prima TV

Carantină prelungită la Timișoara

Și la Timișoara s-a prelungit carantina, dar pentru 7 zile. Este decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș. Inițial, Institutul de Sănătate Publică a cerut două săptămâni de restricții, dar votul a fost dat doar una. Primarul Dominic Friț a fost de acord cu instituirea carantinei, nu însă și președintele Consiliului Județean Timiș.

In Timisoara incidenta infectarilor la mia de locuitori a crescut constant in cele 17 zile de carantina de pana acum. In momentul instituirii restrictiilor, Timisoara avea o rata de 7,36, iar in ziua in care s-a decis prelungirea carantinei a ajuns la 8,43. În intregul judet sunt 18 localitati cu peste 6 la mia de locuitori. Ultimele 3 zile de carantina au fost impuse duminica seara de catre secretarul de stat Raed Arafat dupa ce in Comitetul Județean pentru Situatii de Urgenta propunerea de continuare a carantinarii nu a trecut. Acum, au fost 27 de voturi pentru. Cu un vot mai mult decat era necesar.

De partea cealalta, primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a votat pentru mentinerea carantinei.

Autoritatile judetene mai spun ca exista o diferenta uriasa intre punctajul folosit pentru stabilirea carantinei calculate de catre DSP Timisoara si cel facut de INSP Bucuresti. Specialistii locali au indicat un punctaj de 57 de unitati pentru Timisoara, ceea ce nu ar fi justificat neaparat mentinerea carantinei, in timp ce INSP a transmis ca acel punctaj este de 87. Totodata au fost introdusă o declaratie pe proprie raspundere pentru cei care merg dupa ora 22 la vaccinare si s-a eliminat restrictia orara pentru persoanele in varsta de 65 de ani.

Sectiile ATI din Timis nu mai au niciun pat liber, 64 de persoane fiind in stare grava.

Total
0
Shares
Total
0
Share