Carantină și test Covid-19 negativ la intrarea în țară – Focus Prima TV

Carantină și test Covid-19 negativ la intrarea în țară

Se schimbă regulile de călătorie. Astfel, cine se întoarce dintr-o țară care este pe lista galbenă nu numai că va sta în carantină 14 zile, ci va trebui să prezinte si un test covid negativ făcut cu 72 de ore înainte. De asemenea, în prezent 68 de țări figurează pe lista galbenă, iar asta a încurcat planurile turiștilor, dar și agențiilor de turism, având în vedere că destinațiile exotice reprezeintă un risc, spun autoritățile. Cei mai mulți…își anulează acum vacanța.

Se intră în carantină chiar dacă este prezentat un test covid negativ obligatoriu dealtfel, la intrarea în țară. Asta este decizia autorităților, care au actualizat listă țărilor încadrate ca risc epidemiologic, dar au introdus și o măsură în plus la revenirea în țară.

Așadar, cine avea planificată o vacanță în Maldive sau Republica Dominicană va trebui să își asume riscul sau să anuleze.

De asemenea, cine a planificat vacanța înainte de intrarea în vigoare a măsurii, trebuie să revină în țară în timp util, adică până pe 12 februarie. Cererile pentru aceste destinații în perioada următoare erau extrem de mari, așa că măsura afectează și agențiile de turism.

De asemenea, efectuarea unui test covid în anumite destinații, precum Maldive, este destul de dificilă.

Astfel, agențiile de turism condamnă decizia autorităților și pun că Maldive nu ar fi o zonă periculoasă epidemiologic. Mai mult, spun că efectuarea testului covid înainte de întoarcerea în țară ar fi suficientă.

De la carantină sunt exceptați și șoferii de tir, piloții, personalul navigant, lucrătorii transfrontarlieri și membri misiunilor diplomatice. Măsura intră în vigoare pe 12 februarie.

Total
0
Shares
Total
0
Share