Care sunt subvențiile pentru crescătorii de animale care vor fi tăiate. „Nu știu dacă vor exista bani!” – Focus Prima TV

Care sunt subvențiile pentru crescătorii de animale care vor fi tăiate. „Nu știu dacă vor exista bani!”

Două informații cu puternic impact pentru fermieri. Conform spuselor lui Dorel Secară, consilier al ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, bugetul alocat Agriculturii (implicit banii alocați crescătorilor de animale) va fi diminuat.

Care sunt însă subvențiile pentru crescătorii de animale care ar putea fi tăiate. Concret, una dintre acestea este cea legată de sprijinul temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19, iar cealaltă ar fi Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT).

„Legat de ANT legat de sprijinul COVID-19, sunt niște probleme. Informații de azi (n.r. – 11 februarie 2021), când deja se știu lucruri despre buget: – bugetul Agriculturii va fi unul diminuat, așa cum este în toate sectoarele. Asta este situația economică a țării, nu este vinovat nici ministrul Agriculturii, nu sunt vinovați nici cei din sectorul agricol. Nu știu dacă vor exista bani pentru plata sprijinului COVID-19. Am informații că și sumele pentru ANT vor fi diminuate”, a declarat în exclusivitate pentru ediția online a Agro TV, Dorel Secară.

Total
0
Shares
Total
0
Share