Carnaval ilegal la Marsilia – Focus Prima TV

Carnaval ilegal la Marsilia

Autoritățile franceze sunt stupefiate după ce duminică dupăamiază a fost organizat un carnaval cu peste 6 mii de oameni în Marsilia. Incidentul este considerat innaceptabil, în condițiile în care aproape jumătate din Franța este în zonă roșie și rata de infectare este în creștere. Petrecerea stradală a fost oprită de poliție și este în desfășurare o anchetă.

Fără distanțare socială și, majoritatea participanților fără măști. Așa s-a desfășurat carnavalul din Marsilia, la care s-au adunat peste 6.500 de persoane, în pofida restricțiilor care interzic manifestările publice. Petrecerea a fost oprită cu greu de poliție, iar autoritățile au anunțat că sunt anchetate 9 persoane, care ar fi organizat sărbătoarea. Potrivit presei, carnavalul a fost pus la cale în doar câteva ore, prin mesaje pe rețelele de socializare, pentru a compensa faptul că evenimentul de anul trecut a fost anulat din cauza pandemiei.

Nu mai puțin de 384 de petrecei ilegale au avut loc la Madrid n acest weekend, iar toate au fost oprite de către polițiști. Party-urile s-au desfasurat în apartamente, baruri sau restaurante. Numai într-un apartament, oamenii legii au descoperit 50 de persoane de 10 naționalități diferite. În total au fost aplicate 485 de amenzi. Spania se află în stare de alertă, iar circulația pe străzi este restricționată după ora 23. Restaurantele și barurile trebuie să se închidă la ora 22 iar vizitele între persoane care nu sunt rude sunt interzise.

De asemenea, la Mallorca, au ajuns primii turiști germani, care au și dat startul petrecerilor pe plajă.

Localnicii au sentimente împărțite. Pe de o parte sunt încântați pentru că au din nou oaspeți, după aproape un an,
dar pe de altă parte sunt neliniștiți pentru că turiștii nu respectă regulile de protecție sanitară.

În timp ce turiștii germani se pot bucura de primele zile la plajă, cei spanioli nu au încă aceleași privilegii pentru că sunt interzise călătoriile între regiuni, din cauza pandemiei. Sosirea primilor turiști este o gură de oxigen pentru turismul spaniol, care a înregistrat o cădere de 80 la sută anul trecut, cel mai scăzut nivel din anul 1969.

Total
0
Shares
Total
0
Share