Carne din Argentina, decongelată și vândută ca produs local în România?! – Focus Prima TV

Carne din Argentina, decongelată și vândută ca produs local în România?!

Acuzații grave în industria agroalimentară. Fermierul Puiu Ilisei susține în România ar fi fost adusă carne congelată din Argentina, care mai apoi ar fi fost decongelată și vândută ca produs local pe rafturile magazinelor. Afirmațiile au fost făcute în direct la AGRO TV, în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport” cu Ovidiu Ghinea.

În cadrul intervenției sale, fermierul din Giurgiu a vorbit despre problemele din sectorul zootehnic românesc, care se află în criză în momentul de față. Fermierul susține că sectorul este sugrumat de importuri din țări precum Polonia, care vin cu prețuri foarte mici și creează o concurență neloială pentru producătorii români.

”Noi producem, dar suntem invadați de produsele din afară, care nu sunt de aceeași calitate cu cele produse de noi. (…) Politica pe care o va aplica ministerul va avea un efect foarte mare asupra fermierului și în special asupra zootehniei, care în momentul de față este sugrumată. Este sugrumată de prețuri mici, cauzate de concurența neloială a unor importatori. Aici putem să menționăm Polonia, care nu știu cum poate să ajungă cu un preț atât de mic în România. Noi suntem foarte sufocați de aceste importuri”, a precizat Puiu Ilisei.

Potrivit fermierului giurgiuvean, în urma încheierii tratatului de colaborare dintre Uniunea Europeană și țările din America de Sud, în țara noastră a fost adusă carne congelată din Argentina, care mai apoi a fost vândută pe rafturile magazinelor cu etichetă de produs local.

Total
0
Shares
Total
0
Share