Carnea de miel dispare din meniul de Paște – Focus Prima TV

Carnea de miel dispare din meniul de Paște

Pentru cei aproape 1 milion de români de religie catolică, weekendul acesta este Paștele. De regulă, cea mai mare
sărbătoare a creștinătății este întâmpinată cu mielul pe masă. Tradiția este însă tot mai puțin respectată în ultimii ani. Crescătorii de ovine spun că vânzările din primăvara aceasta sunt chiar și cu 40% mai mici față de anul precedent. Speră însă ca Paștele Ortodox să aducă un apetit sporit pentru carnea de miel.

Ofertă bogată, cerere mică. Cam așa se rezumă anul acesta pentru crescătorii de ovine. Duminică, catolicii sărbătoresc Paștele, însă cererea pentru carnea de miel este mai mică ca niciodată.

Și prețurile au crescut anul acesta. La Iași, un kilogram a ajuns la 25 de lei, cu trei lei mai mult ca în urmă cu 12 luni. Acest cioban are o turmă de peste 700 de capete. La fel ca și ceilalți fermieri, se plânge de numărul tot mai mic de clienți. Speră măcar să își scoată banii investiți în creșterea animalelor. De profit nici nu poate fi vorba.

La Suceava crescătorii păstrează prețurile de anul trecut.

Aici, un kilogram de carne de miel costă fie 13 lei în viu și 20 de lei în carcasă. Chiar și așa mușterii se lasă așteptați.

Oierii spun că, pentru o masă delicioasă de Paști, cei mai buni miei sunt cei care cântăresc între 9 și 14 kilograme.

Total
0
Shares
Total
0
Share