Carnea de miel, la preţ dublu

Carnea de miel, la preţ dublu

Drobul, stufatul sau friptura de miel ar putea deveni produse de lux. Preţul kilogramului de carne s-ar putea dubla în
perioada sărbătorilor. Totul se datorează scumpirilor din ultima perioadă. Crescătorii sunt îngrijoraţi că ar putea
rămâne cu marfa pe tarabe sau cu mieii în curte. Însă trag speranţă că românii nu se vor abate de la tradiţii.

Paştele fără miel pe masă e greu de imaginat, dar anul acesta ar putea fi o realitate tristă. Preţul cărnii s-ar putea
dubla până la sărbători, iar crescătorii ridică din umeri. Spun că nu prea au încotro. Scumpirile din ultima perioadă îi
obligă.

Crescătorii de miei speră ca românii să nu renunţe la tradiţie şi să se oprească la tarabele lor. Trag nădejde că îşi vor
recupera şi ei din cheltuielile avute peste an.

Clientii nu isi imagineaza o masă fara traditionala carne de miel. Acum spun ca vor cumpara dar cu moderatie. Cand se
gandesc însă ca pe afişele cu preţuri vor vedea sume de 40- 45 de lei pe kilogram multi cad pe ganduri.

Pe de alta parte exista si crescatori optimisti care spun ca pretul nu va ajunge la o valoare dubla dar chiar daca va fi
asa, multi sunt asigurati. Vor exporta carnea de miel peste hotare, tocmai in tarile arabe, acolo unde cumpratorii
considera carnea din Romania de foarte buna calitate.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt