Carnea de miel, un lux

Carnea de miel, un lux

Carnea de miel nu va fi prezentă pe multe mese de Paşti! Cel puţin aceasta este concluzia dacă ne uităm în pieţele din
ţară. Comercianţii, şi producătorii deopotrivă, spun că nu pot să ceară mai puţin pe kilogramul de miel. Odată cu creşterea
preţurilor la furaje, unii vânzătorii îşi "ofertează" clienţii chiar şi cu 46 de lei pe kilogram. Aproape dublu faţă de anul trecut,
spun cumpărătorii.

Un crescător de oi din comuna Lungani, judeţul Iaşi, are peste 200 de miei de tăiat. Vrea să îi vândă, însă nu pare că
sunt la fel de căutaţi ca anii trecuţi. Preţul crescut al furajelor îl determină pe ciobani să ceară mai mult pe mielul de Paşti.
Andrei, de exemplu, vinde cu 40 de lei pe kilogram.

De obicei, românii se orientează spre bucăţi de miel.

Miel putin si scump in general se gaseste şi in cea mai mare piaţă a Brăilei. Cu 50 de lei kilogramul, comercianţii spun că
la carnea de miel cam bate vântul. Amir a luat-o şi el scumpă asa ca nu o poate da mai jos ca pret.

Multi comercianti nici nu au mai adus miel in galantare, ci le-au ticsit cu porc.

Unii producatori au scazut foarte mult pretul, în speranţa că nu vor rămâne cu marfa nevândută.

Comercianţii speră ca românii să nu renunţe la carnea de miel de pe masa de Paşti, altfel, vor rămâne cu marfa în
galantare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt