Carnea de miel, un lux - Focus Prima TV

Carnea de miel, un lux

Carnea de miel nu va fi prezentă pe multe mese de Paști! Cel puțin aceasta este concluzia dacă ne uităm în piețele din
țară. Comercianții, și producătorii deopotrivă, spun că nu pot să ceară mai puțin pe kilogramul de miel. Odată cu creșterea
prețurilor la furaje, unii vânzătorii își “ofertează” clienții chiar și cu 46 de lei pe kilogram. Aproape dublu față de anul trecut,
spun cumpărătorii.

Un crescător de oi din comuna Lungani, județul Iași, are peste 200 de miei de tăiat. Vrea să îi vândă, însă nu pare că
sunt la fel de căutați ca anii trecuți. Prețul crescut al furajelor îl determină pe ciobani să ceară mai mult pe mielul de Paști.
Andrei, de exemplu, vinde cu 40 de lei pe kilogram.

De obicei, românii se orientează spre bucăți de miel.

Miel putin si scump in general se gaseste și in cea mai mare piață a Brăilei. Cu 50 de lei kilogramul, comercianții spun că
la carnea de miel cam bate vântul. Amir a luat-o și el scumpă asa ca nu o poate da mai jos ca pret.

Multi comercianti nici nu au mai adus miel in galantare, ci le-au ticsit cu porc.

Unii producatori au scazut foarte mult pretul, în speranța că nu vor rămâne cu marfa nevândută.

Comercianții speră ca românii să nu renunțe la carnea de miel de pe masa de Paști, altfel, vor rămâne cu marfa în
galantare.

Total
0
Shares
Total
0
Share