''Carnea'' vegetală reîncearcă să-şi găsească drumul spre furculiţele franţuzeşti

''Carnea'' vegetală reîncearcă să-şi găsească drumul spre furculiţele franţuzeşti

Încă puţin dezvoltată în Franţa, piaţa înlocuitorilor de carne pe bază de vegetale tremură sub impulsul unor noi actori. Dar oare francezii, mari iubitori de carne, se vor lăsa seduşi de adevăratele-false fripturi? - se întreabă AFP într-un material publicat marţi.

Pe hârtie, nu lipsesc argumentele în favoarea imitaţiei cărnii care înceară să reproducă gustul şi textura cărnii de vită, pui sau porc cu ingrediente de origine vegetală (cereale, oleaginoase, leguminoase etc).

Impactul asupra mediului este mult mai mic decât îl are cel al creşterii animalelor, nu sunt preocupări cu privire la starea acestora şi compoziţia respectă recomandarea autorităţilor sanitare de a reduce consumul de proteine animale.

De acum, 49% dintre gospodăriile franceze au cel puţin o persoană ''flexitară'', preocupată să diminueze consumul de carne, faţă de 25% în urmă cu şase ani, potrivit datelor difuzate de Kantar World Panel.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt