Casa din judeţul Timiş în care a copilărit cosmonautul Dumitru Prunariu, transformată în muzeu şi observator astronomic - Focus Prima TV

Casa din judeţul Timiş în care a copilărit cosmonautul Dumitru Prunariu, transformată în muzeu şi observator astronomic

News.ro

Casa în care a copilărit cosmonautul Dumitru Prunariu, din satul Groşi, judeţul Timiş, urmează să fie preluată de Consiliul Judeţean Timiş şi transformată într-un muzeu care să găzduiască tabere de copii şi un observator astronomic. O discuţie în acest sens a avut loc, joi, între vicepreşedintele CJ Timiş Alexandru Proteasa şi Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spaţiu. 

“Timişul se va îmbogăţi cu un nou punct de atracţie pe harta turistică. Am discutat astăzi cu Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat vreodată în spaţiu, despre posibilitatea preluării de către CJ Timiş a casei din comună timişeană Margina, satul Groşi, în care acesta a copilărit. Ne dorim să realizăm acolo un punct muzeal şi, de ce nu, gândind pe termen lung, o tabăra pentru copiii interesaţi de astronomie şi chiar un observator astronomic. Momentan, ne aflăm în punctul în care analizăm cea mai potrivită metodă de a pune în practică acest deziderat. Beneficiind de deschidere din partea dlui Prunariu, am siguranţa că vom ajunge la o concluzie care să fie un câştig pentru judeţul nostru”, a scris Alexandru Proteasa pe pagina sa de Facebook.

Total
0
Shares
Total
0
Share