Căutări contracronometru în India – Focus Prima TV

Căutări contracronometru în India

În India continuă căutările victimelor printre resturile barajului zdrobit de ghețarul topit din Himalaya. Oficial, sunt cel puțin 15 decese, însă numărul victimelor ar putea fi mult mai mare, de aproape 150. Sute de militari și echipaje special antrenate pentru situații de urgență caută de mai bine de 24 de ore eventualii supraviețuitori. Cei mai mulți dispăruți sunt angajați a două hidrocentrale din regiune.

Acesta este momentul în care un bărbat este scos dintr-un șanț plin de noroi de către echipajele de salvare trimise de urgență în provincia CHAMOLI din nordul Indiei. Dezastrul s-a produs în momentul în care un ghețar care s-a topit în munții Himalaya a pornit la vale și a lovit violent barajul unui lac de acumulare. Momentul producerii tragediei a fost surprins într-o filmare

Oamenii din satele învecinate abia au avut timp să fugă din case și s-au refugiat în locuri mai înalte pentru a scăpa de valul de gheață și pietriș.

În ajutorul salvatorilor au venit echipaje cu câini special antrenați pentru recuperarea victimelor dintre ruine. Familiile celor dispăruți așteaptă cu nerăbdare un semn de viață de la cei dragi.

Foarte multe persoane au rămas blocate într-un tunel de lângă hidrocentrală. Dar căutările sunt dificile din cauza tonelor de resturi prăbușite peste intrare.

Regiunea în care a avut loc tragedia este la aproximativ 500 de kilometri nord de capitala Indiei, New Delhi, și este predispusă la inundații și alunecări de teren în special în perioada de primăvară, când se topesc zăpezile din munții Himalaya. Organizațiile ecologiste din India au atras atenția în repetate rânduri că un dezastru este inevitabil și au cerut revizuirea proiectelor de amplasare a hidrocentralelor din
munți.

Total
0
Shares
Total
0
Share