Cazul copilului agresat în Centrul de plasament, analizat de Consiliul Județean Ilfov - Focus Prima TV

Cazul copilului agresat în Centrul de plasament, analizat de Consiliul Județean Ilfov

Consiliul Judeţean Ilfov a emis, miercuri dimineaţă, o dispoziţie prin care a fost formată o comisie care analizează cazul copilului agresat în Centrul de Plasament Numărul 6 din Voluntari.

“Consiliul Judeţean Ilfov a emis în această dimineaţă o dispoziţie prin care a fost formată o comisie care analizează în regim de urgenţă faptele întâmplate ieri în Centrul de Plasament Numărul 6 situat în oraşul Voluntari. Până cel târziu vineri (…), comisia va întocmi un raport din care să reiasă cauzele care au generat acest comportament inadmisibil al personalului Centrului de plasament faţă de un minor aflat sub măsură de protecţie. În urma acestui raport se vor lua urgent măsurile necesare, conform legislaţiei în vigoare”, potrivit unui comunicat al CJ Ilfov postat, miercuri, pe site-ul instituţiei.

Consiliul Judeţean Ilfov regretă cele întâmplate în cadrul unei instituţii aflate în subordinea sa, îşi exprimă totalul dezacord în privinţa acestor situaţii şi asigură cetăţenii ca acest fapt nu va rămâne nepedepsit.

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) a precizat marţi că a demarat un control în legătură cu înregistrarea video cu o agresiune într-un centru de plasament din Voluntari apărută în mediul online şi a înaintat o plângere penală către Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.

“Urmare a apariţiei în spaţiul online a unei înregistrări realizate într-un centru de plasament din Voluntari, Autoritatea pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii face următoarele precizări: ANDPDCA s-a autosesizat cu privire la imaginile apărute în mediul online şi a trimis de urgenţă o echipă a Corpului de Control pentru a verifica situaţia exactă. Imaginile nu au fost înregistrate astăzi, incidentul este consemnat în raportul de tură în data de 20 decembrie, fără menţiuni legate de intervenţia angajaţilor. În paralel, conducerea ANDPDCA a înaintat, prin Serviciul Juridic, o plângere penală către Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov cu privire la faptele semnalate de înregistrarea video”, menţiona ANDPDCA într-un comunicat.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share