Cazuri de PPA la mistreţi, confirmate într-un complex de vânătoare din Bistrița-Năsăud - Focus Prima TV

Cazuri de PPA la mistreţi, confirmate într-un complex de vânătoare din Bistrița-Năsăud

Cinci cazuri de pestă porcină africană la mistreţi au fost confirmate într-un complex de vânătoare din judeţul Bistriţa-Năsăud, aflat la limita a şapte fonduri cinegetice, potrivit comunicatului de presă postat joi pe site-ul Instituţiei Prefectului.

“Ca urmare a confirmării pestei porcine africane (PPA), prin buletinul de analiză al Laboratorului Sanitar-Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş cu nr. 11.438, din data de 20.04.2022, la un număr de 5 porci mistreţi morţi din complexul de vânătoare “SC Casa de Vânătoare Ursul Brun SRL”, aflat la limita fondurilor cinegetice 21 Măgheruş, 28 Simioneşti, 31 Albeşti, 32 Sâniacob, 30 Teaca, 35 Bozieş şi 37 Matei, prefectul judeţului a convocat, în data de 21.04.2022, Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB), la propunerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud. În cadrul CLCB a fost adoptată Hotărârea nr. 4/21.04.2022 pentru aprobarea planului de măsuri pentru controlul pestei porcine africane la mistreţii din cadrul complexului de vânătoare afectat”, se menţionează în comunicat.

Planul de măsuri aprobat de autorităţi include delimitarea unei zone de restricţie, în vederea reducerii riscului de răspândire a PPA, stabilindu-se o zonă infectată şi o zonă tampon în jurul complexului de vânătoare.

De asemenea, au fost instituite măsuri de atenuare a riscurilor, precum şi măsuri consolidate de biosecuritate, pentru a preveni răspândirea virusului la animalele neinfectate. 

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share