CCR – precizare decizie Iordache la Consiliul Legislativ: Opinia ”concurentă” a Siminei Tănăsescu, diferită de susţinerile în şedinţă – Focus Prima TV

CCR – precizare decizie Iordache la Consiliul Legislativ: Opinia ”concurentă” a Siminei Tănăsescu, diferită de susţinerile în şedinţă

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a informat că motivarea soluţiei date de judecătorul Simina Tănăsescu în cadrul şedinţei de deliberări asupra sesizării privind numirea fostului deputat PSD Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ a fost diferită faţă de “opinia concurentă” redactată de aceasta, ceea ce este “contrar legii”.

“În conformitate cu minuta Deciziei 847/2020, soluţia de respingere ca neîntemeiată a sesizării de neconstituţionalitate a fost pronunţată cu unanimitate de voturi şi cu opinia concurentă a judecătorului Tănăsescu. În cadrul şedinţei de deliberări, doamna judecător s-a pronunţat pentru respingerea sesizării de neconstituţionalitate ca inadmisibilă motivat de faptul că hotărârile Parlamentului cu caracter individual nu pot forma obiectul controlului de constituţionalitate potrivit art. 146 lit. l) din Constituţie coroborat cu art. 27 din Legea 47/1992”, potrivit unei precizări a preşedintelui CCR, publicată la finalul motivării deciziei de respingere a sesizării formulate de PNL privind numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

Potrivit lui Dorneanu, opinia redactată nu concordă cu susţinerile prezentate în cadrul şedinţei de deliberări de Simina Tănăsescu exclusiv pe soluţia de inadmisibilitate şi “cuprinde în mod paradoxal argumente în favoarea soluţiei contrare adoptate cu unanimitate de voturi, ceea ce transformă opinia autointitulată concurentă într-o veritabilă opinie separată”.

“În mod cert, autoarea opiniei concurente nu a votat în sensul admiterii sesizării de neconstituţionalitate motivat de neîndeplinirea condiţiilor prevăzute de Legea 73/1993 pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Consiliului Legislativ”, a explicat preşedintele CCR.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share