CDC: Riscul de deces scade cu 91% în cazul Omicron - Focus Prima TV

CDC: Riscul de deces scade cu 91% în cazul Omicron

Riscul de deces în cazul variantei Omicron este cu până la 91% mai mic decât în cazul variantei Delta, arată cel mai nou raport al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. Studiul arată că și riscul de a ajunge la terapie intensivă s-a redus cu până la 74% în cazul infectării cu noua tulpină covid. Chiar și așa, Organizația Mondială a Sănătății avertizează că Omicron rămâne încă un virus periculos.

Cel mai nou raport publicat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor arată că niciuna dintre cele 52.000 de persoane infectate cu Omicron urmărite în cadrul studiului nu a avut nevoie de ventilator, comparativ cu cei infectați cu Delta. În acest caz, 11 pacienți dintr-un total de 17.000 au avut nevoie să fie conectați la un astfel de aparat. De asemenea, în cazul spitalizărilor, durata medie de internare a fost de o zi și jumătate pentru cei infectați cu Omicron, comparativ cu 5 zile de spitalizare pentru cei infectați cu Delta. Chiar dacă veștile sunt bune, cei de la OMS spun că Omicron rămâne în continuare un pericol.

Omicron înlocuiește cu rapiditate varianta Delta în majoritatea țărilor. Și directorul executiv al OMS a avertizat
asupra unei relaxări care ar putea face mai mult rău decât bine în acest moment.

În Franța, autoritățile au anunțat că persoanele nevaccinate nu mai au voie în trenuri, avioane sau restaurante nici măcar cu un test negativ. Aceeași măsură a fost impusă și în Filipine – persoanele nevacciante nu mai au voie să circule cu mijloacele de transport în comun.

În Bulgaria, aproape 10.000 de oameni au ieșit în fața Parlametului pentru a protesta la adresa măsurilor impunerii certificatelor covid pentru accesul în instituții.

Noi măsuri au fost impuse și în Danemarca, unde autoritățile au preluat modelul Israelului și au anunțat introducerea imunizării cu a patra doză de ser. Asta, în contextul în care multe țări din lume nu și-au vaccinat populația nici măcar cu prima doză.

De asemenea, sunt imunologi care nu sunt convinși că o a patra doză de ser va fi necesară, și că ar putea slăbi sistemul imunitar. Deși în prezent Omicron face ravagii, odată ce actualul val pandemic se va diminua, covid va putea fi tratat ca o gripă sezonieră, a precizat Bill Gates în cadrul unei sesiuni de întrebări cu președintele catedrei de sănătate publică globală de la o universitate din Marea Britanie.

Total
0
Shares
Total
0
Share