Ce afecțiuni neurologice provoacă COVID-19. „Mortalitatea la cei care au avut una sau mai multe manifestări neurologice a fost de 27%” - Focus Prima TV

Ce afecțiuni neurologice provoacă COVID-19. „Mortalitatea la cei care au avut una sau mai multe manifestări neurologice a fost de 27%”

Deficitele neurologice cauzate de boala COVID-19, care au fost raportate pentru prima dată în primele luni ale anului 2020, continuă să intrige neurologii și profesioniștii din domeniul sănătății din întreaga lume. Potrivit a două noi studii publicate în revista Nature, afecțiunile neurologice se manifestă din ce în ce mai frecvent, iar specialiștii care studiază impactul virusului SARS-CoV-2 asupra creierului, maduvei spinarii, muschilor și nervilor se așteaptă să crească povara morbidității și mortalității la pacienți atunci când aceștia intră în fazele acute și cronice ale COVID-19.

Pandemia de coronavirus, cauzată de virusul SARS-CoV-2, a afectat oameni din toate categoriile sociale, impunând o povară colosală asupra medicilor și copleșind sistemele de sănătate din multe țări. În ciuda raportărilor multiple privind deficite neurologice la pacienții cu COVID-19 din întreaga lume, impactul precis al acestor manifestări nu este cunoscut pe deplin. Însă două noi studii au încercat să abordeze această problemă.

Total
0
Shares
Total
0
Share