Ce ascund rocile marțiene. Roverul Perseverance a forat în solul de pe Marte pentru „a privi ceva ce nimeni n-a văzut vreodată” - Focus Prima TV

Ce ascund rocile marțiene. Roverul Perseverance a forat în solul de pe Marte pentru „a privi ceva ce nimeni n-a văzut vreodată”

După o pauză de 17 zile în care comunicațiile au fost întrerupte, roverul Perseverance a forat din nou în solul de pe Marte. Unul dintre obiectivele cheie ale roverului este acela de a colecta mostre din roci și sol marțian, care vor fi aduse pe pământ. Până atunci, cercetătorii investighează datele transmise de pe Marte.

Roverul Perseverance a luat o pauză binemeritată în octombrie, în timpul conjuncției solare, o perioadă în care Soarele se află între Pământ și Marte. Conjuncția solară a început pe 2 octombrie, ceea ce a dus la întreruperea comunicațiile NASA cu roverul. Această perioadă s-a încheiat pe 19 octombrie, iar Perseverance a început din nou să caute semne de viață pe Planeta Roșie.

Roverul a colectat deja două mostre și s-a folosit de elicopterul Ingenuity, care a căutat din aer cele mai bune zone pentru folosirea instrumentelor de pe Perseverance.

Total
0
Shares
Total
0
Share