Ce au decis procurorii în cazul poliţiştilor acuzaţi de moartea unui pensionar pe care l-au imobilizat violent - Focus Prima TV

Ce au decis procurorii în cazul poliţiştilor acuzaţi de moartea unui pensionar pe care l-au imobilizat violent

În aprilie 2021, a făcut vâlvă cazul unui bărbat din Piteşti care a murit după ce a fost imobilizat şi trântit violent de către doi poliţişti. Dosarul deschis în urmă cu aproape nouă luni nu a fost finalizat încă, iar cei doi poliţişti sunt cercetaţi în libertate pentru purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte.

Pe 16 aprilie 2021, după ce petrecuse multe ore pe o terasă de la Autogara Sud Piteşti, unde venise din seara precedentă, Zaharia Barbu, un pensionar care a lucrat câteva decenii la Arpechim, nu a vrut să plece atunci când acolo a izbucnit un incendiu. După mai multe refuzuri, bărbatul a fost trântit la pământ de un poliţist, în timp ce un altul i-a pus piciorul pe spate. Bărbatul a decedat în scurt timp, cauza decesului fiind, aşa cum a arătat clar autopsia, asfixie mecanică. Daniel-Petruţ Drăghici şi Florea Ilie, poliţiştii care l-au imobilizat violent pe pensionar, au stat şase zile în arest preventiv. Ulterior, aceştia au fost plasaţi în arest la domiciliu, iar dosarul a ajuns de la Parchetul Tribunalului Argeş la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. Iar dosarul nu a fost finalizat nici până acum. Cei doi poliţişti sunt cercetaţi în libertate.

Total
0
Shares
Total
0
Share