Ce fac cetățenii din Sectorul 2 cu gunoiul menajer de la 1 martie, cu cine încheie contracte, cât plătesc / Primarul Radu Mihaiu: Licență teritorială la nivelul Sectorului 2 nu are niciun operator - Focus Prima TV

Ce fac cetățenii din Sectorul 2 cu gunoiul menajer de la 1 martie, cu cine încheie contracte, cât plătesc / Primarul Radu Mihaiu: Licență teritorială la nivelul Sectorului 2 nu are niciun operator

Primăria Sectorului 2 schimbă de la 1 martie 2021 sistemul de taxare pentru ridicarea gunoiului menajer de la cetățenii de pe raza administrativă. Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local aprobată în decembrie, de la această dată cetățenie trebuie să încheie contract direct cu operatorul de salubrizare. Cei care nu fac asta ar putea plăti o taxă de 21,5 lei către Primărie, care la rândul ei va plăti către salubrist, potrivit unui proiect aflat în dezbatere publică. Deși a rămas mai puțin de o lună până la această dată, este neclar în continuare cu cine vor încheia cetățenii contracte, cu Supercom sau cu altă firmă, deoarece actul prin care Supercom deține exclusivitate pentru ridicarea gunoiului menajer a fost atacat în instanță, fiind anulat la fond, iar Supercom nu deține licență pentru Sectorul 2. De altfel, nicio altă firmă nu deține licență pentru această unitate administrativă, a declarat într-un interviu acordat HotNews.ro, Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

rimarul susține că în acest moment Supercom are exclusivitate pentru ridicarea gunoiului menajer în Sectorul 2, iar dacă actul care dă exclusivitate companiei va fi anulat în instanță, atunci cetățenii vor putea încheia contracte cu cine doresc, dar rămâne problema că niciun operator nu este licențiat pe Sectorul 2.

În cadrul unei dezbateri publice care a avut loc la Primărie, Radu Mihaiu a declarat că Supercom are în lucru o platforma online unde cetățenii vor putea încheia contractele pentru ridicarea gunoiului. Tariful pe care îl vor plăti cetățenii către Supercom nu a fost stabilit încă, urmând să fie pus în dezbatere publică săptămâna viitoare, apoi aprobat de Consiliul local. Noutatea este că nu va mai fi un tarif pe persoană, ci pe tonă/volumul de deșeu produs, astfel încât cetățenii să fie motivați să producă mai puțin gunoi, a explicat Radu Mihaiu.

Total
0
Shares
Total
0
Share