Ce facem în cazul accidentelor pe pârtie – Focus Prima TV

Ce facem în cazul accidentelor pe pârtie

Sezonul de ski este în plină desfășurare, pârtiile sunt pline însă…nu toți cei care se aventurează cu schiurile sau placa pe munte știu ce să facă în cazul în care cineva se accidentează. Mulți dintre ei se grăbesc să sune la 112, fără să se mai gândească la siguranța victimei până la sosirea salvamontiștilor!

Puțini sunt cei care știu că înainte de a anunța salvamontiștii despre un accident pe pârtie trebuie să respecte o serie de reguli stricte. Mulți dintre ei se grăbesc să sune la 112, fără să se mai gândească la siguranța celui accidentat până la sosirea salvatorilor.

Cei care nu respectă toți pașii îngreunează, de fapt, munca salvamontiștilor.

Dacă toți cei aflați pe pârtie ar respecta aceste reguli probabilitatea ca victima să ajungă la spital scade drastic, spun salvamontiștii.

Dacă ar fi să comparăm, însă, cu aceeași perioadă a anului trecut numărul de intervenții a scăzut aproape la jumătate.

Nici în stațiunile din Maramureș serviciul salvamont nu are prea mult timp liber. În Maramureș, pârtiile au început să se aglomereze weekend-ul trecut, iar mai mulți turiști i-au alarmat pe salvamontiștii din stațiuni. Cei neatenți s-au ales cu răni grave.

În Maramureș, pe pârtia de la Cavnic, weekendul trecut au fost 16 accidente care au necesitat ajutor din partea salvatorilor, iar în Poiana Brașov salvamontiștii au avut din prima zi a anului și până acum peste 100 de intervenții.

Total
0
Shares
Total
0
Share