Ce faci dacă ai rămas fără job în pandemie? Un ghid cu platforme online și soluții practice pentru cei care-și caută acum loc de muncă – Focus Prima TV

Ce faci dacă ai rămas fără job în pandemie? Un ghid cu platforme online și soluții practice pentru cei care-și caută acum loc de muncă

​​Cei care au rămas șomeri în timpul pandemiei au la dispoziție mai multe platforme și soluții alternative pentru a-și găsi un loc de muncă. Platforme precum DatAfara.ro, Undelucram.ro, Lucrezdinnou.ro sunt câteva exemple în acest sens. Mai departe, poți să găsești un ghid cu soluțiile oferite de stat, dar și cu soluții alternative pentru găsirea unui nou job.

Pandemia provocată de noul coronavirus a lovit și în piața muncii din România. În martie 2020, la începutul perioadei de izolare, numărul total de șomeri înregistrați de la noi din țară era de 250.882 (un procent de 2,88%), iar la final de an, în decembrie 2020, numărul persoanelor fără un loc de muncă se ridica la 296.051 (un procent de 3,38%), conform datelor furnizate de Ministerul Muncii.

La nivel de locuri de muncă vacante, numărul acestora, în trimestrul al III-lea al anului 2020 a fost de 39,3 mii, în creştere cu 5,2 mii faţă de trimestrul anterior.

E de ajuns un calcul foarte simplu ca să ne dăm seama că numărul celor care nu au un job în clipa de față, care nu include doar șomerii înregistrați, depășește oferta angajatorilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share