Ce pedepse riscă bărbații care au scos puii de urs din bârlog. Polițiștii nu exclud o legătură cu piața neagră din Rusia – Focus Prima TV

Ce pedepse riscă bărbații care au scos puii de urs din bârlog. Polițiștii nu exclud o legătură cu piața neagră din Rusia

Bărbații care au scos puii de urs din bârlog și i-au aruncat în zăpadă au fost identificați de polițiști și sunt audiați, în speranța că pot salva micile animale, în condițiile în care, în continuare, nu se știe nimic de soarta lor.

Cazul a fost preluat de polițiștii din Harghita, deoarece imaginile au fost filmate pe o parcelă din Gheorgheni, iar în colaborare cu agenții din Neamț cei patru bărbați au fost identificați.

„Sunt bărbați cu vârstă între 35 și 51 de ani. S-a întocmit dosar penal în care efectuăm cercetări ca să stabilim ce și cum s-a întâmplat. Încadrarea juridică pare să fie sub incidența legii 205/2004, vorbim de schingiuirea sau rănirea animalelor, e vorba și de OUG 57/2007 care se referă la protecția animalelor. În cazul de față poate fi vorba de perturbarea intenționată în cursul perioadei de hibernare sau distrugerea locurilor de reproducere ori de odihnă”, a explicat Gheorghe Filip, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, la Digi24.

Total
0
Shares
Total
0
Share