Ce se întâmplă dacă vaccinurile devin ineficiente. Comisia Europeană a avut discuții cu producătorii – Focus Prima TV

Ce se întâmplă dacă vaccinurile devin ineficiente. Comisia Europeană a avut discuții cu producătorii

Într-un editorial scris pentru Digi24.ro, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și comisiarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, anunță discuții avute zilele trecute cu producătorii de vaccinuri, în urma cărora a fost stabilit un mecanism de schimb de informații în vederea îmbunătățirii vaccinurilor, dacă acestea vor deveni ineficiente pentru noile variante ale virusului SARS-Cov-2.

„În timp ce ne luptăm cu virusul, acesta continuă să se schimbe. Suntem îngrijorați de noile variante, chiar dacă suntem asigurați că vaccinurile noastre le pot combate pentru moment. Dar, pentru că am tras învățăminte din trecut, dorim să ne pregătim pentru un scenariu în care virusul nu mai răspunde la vaccinurile actuale”, transmit cei doi oficiali ai Comisiei Europene.

Pentru a fi pregătiți în vederea apariției unor noi mutații ale virusului care ar face ineficiente vaccinurile, oficialii Comisiei au discutat cu managerii companiilor.

„Este motivul pentru care, în urmă cu câteva zile, i-am convocat pe managerii companiilor de vaccinuri și pe oamenii de știință. Am convenit să monitorizăm cu atenție modul în care evoluează virusul, pentru a ne asigura că aceste date le sunt comunicate companiilor și Agenției Europene pentru Medicamente”, spun cei doi oficiali.

Total
0
Shares
Total
0
Share