Ce spun autoritățile române despre pașaportul de vaccinare. Beneficiile pe care le vor avea persoanele vaccinate – Focus Prima TV

Ce spun autoritățile române despre pașaportul de vaccinare. Beneficiile pe care le vor avea persoanele vaccinate

Vaccinarea împotriva Covid-19 le va face viața mai simplă celor obișnuiți să călătorească.

Până în vară, Comisia Europeană ar putea să instituie certificate digitale, pe care turiștii să le arate la aeroport sau la graniță, iar astfel să nu mai fie nevoiți să stea în carantină.

Autoritățile de la București sunt deocamdată rezervate. ″Să vedem întăi câți oameni vor fi vaccinați până la vară″⁣, spune premierul, iar președintele transmite că susține libera trecere pentru cei care vor să călătorească în scopuri medicale.

Cei 26 de șefi de stat și de guvern din Uniunea Europeană au discutat joi seară, într-o reuniune online, despre instituirea unui certificat digital pe care oamenii să îl arate la granițe și care să dovedească că s-au vaccinat cu ambele doze de ser.

Angela Merkel: „Un aspect important este că toți liderii sunt de acord că este nevoie de un certificat digital de vaccinare. Comisia Europeană are nevoie de vreo 3 luni pentru a asigura condițiile tehnice necesare emiterii acestor certificate.”

Total
0
Shares
Total
0
Share