Cea mai aglomerată plajă de pe litoral

Cea mai aglomerată plajă de pe litoral

Este perioada concediilor şi staţiunile de pe litoral încep să se anime. Iar Eforie Nord rămâne în acest weekend in topul
preferinţelor. Este statiunea cea mai aglomerata de pe litoralul românesc. Aglomeraţie este şi la terasele şi restaurantele de la malul mării. Meniul preferat de vacanţă rămâne hamsia prajită. Însă mulţi comercianţi încearcă păcălească clienţii şi le vând şprot în locul acesteia

Întinderea de nisip e mai animata ca niciodata, anul acesta. Turistii au un singur scop: să uite de griji.

Eforie Nord ramane staţiunea preferata a familistilor si cea mai accesibila din punct de vedere al preturilor. Aici bugetele
de vacanta varieaza intre 3 si 5 mii de lei pentru o familie, iar pentru o zi de plajă, turiştii mai trebuie să scoată din buzunar
alte câteva sute de lei.

Pe tot litoralul, gradul de ocupare este de 6o%. Preţurile încep de la 1 mie de lei pentru un sejur de 3 nopţi la un hotel
de 3 stele.

Iar după o zi petrecut la plajă, în bătaia brizei şi printre razele soarelui, turiştilor li se face foame. Hamsia prăjită cu usturoi
şi mămăligă este mâncarea preferată a românului venit pe litoral. Gustoasă, slabă în grăsimi şi accesibilă. Asta sigur dacă o şi nimereşti. Pentru că este mai ieftin, tot mai mulţi proprietari de restaurante pun în farfuriile turistilor in loc de hamsie, şprot.

In fiecare dimineata pescarii ies in larg la taliene, niste plase imense puse vertical pe stalpi infipti pe fundul marii. Iau
peştele si umplu barcile, apoi se-ndreapta spre mal. Restaurantele asteapta marfa proaspătă.

La un restaurant, porţia de hamsie cu mămăligă şi usturoi costă in jur de 30 de lei iar la tarabe pretul este la jumatate.
Cumparata de la pescari, hamsia costa 8-9 lei, iar şprotul la jumatate. Tocmai de aceea înante de a comanda o portie de
hamsie trebuie sa ne asiguram că este vorba într - adevar de hamsie.

Prajit, diferentele aproape ca devin insesizabile. Puţini sunt turistii care reusesc sa isi dea seama despre ce este vorba.
Cei mai multi recunosc ca nu fac diferenta si iau de bun ceea ce li se ofera.

Cea mai cunoscuta reteta de preparare a hamsiei este acea in care peştele curăţat se dă prin făină şi sare şi apoi se prăjeşte în ulei încins. Împreună cu usturoi şi mămăligută alcătuiesc meniul delicios al verii pe litoral.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt