Cea mai aglomerată plajă de pe litoral - Focus Prima TV

Cea mai aglomerată plajă de pe litoral

Este perioada concediilor și stațiunile de pe litoral încep să se anime. Iar Eforie Nord rămâne în acest weekend in topul
preferințelor. Este statiunea cea mai aglomerata de pe litoralul românesc. Aglomerație este și la terasele și restaurantele de la malul mării. Meniul preferat de vacanță rămâne hamsia prajită. Însă mulți comercianți încearcă păcălească clienții și le vând șprot în locul acesteia

Întinderea de nisip e mai animata ca niciodata, anul acesta. Turistii au un singur scop: să uite de griji.

Eforie Nord ramane stațiunea preferata a familistilor si cea mai accesibila din punct de vedere al preturilor. Aici bugetele
de vacanta varieaza intre 3 si 5 mii de lei pentru o familie, iar pentru o zi de plajă, turiștii mai trebuie să scoată din buzunar
alte câteva sute de lei.

Pe tot litoralul, gradul de ocupare este de 6o%. Prețurile încep de la 1 mie de lei pentru un sejur de 3 nopți la un hotel
de 3 stele.

Iar după o zi petrecut la plajă, în bătaia brizei și printre razele soarelui, turiștilor li se face foame. Hamsia prăjită cu usturoi
și mămăligă este mâncarea preferată a românului venit pe litoral. Gustoasă, slabă în grăsimi și accesibilă. Asta sigur dacă o și nimerești. Pentru că este mai ieftin, tot mai mulți proprietari de restaurante pun în farfuriile turistilor in loc de hamsie, șprot.

In fiecare dimineata pescarii ies in larg la taliene, niste plase imense puse vertical pe stalpi infipti pe fundul marii. Iau
peştele si umplu barcile, apoi se-ndreapta spre mal. Restaurantele asteapta marfa proaspătă.

La un restaurant, porția de hamsie cu mămăligă și usturoi costă in jur de 30 de lei iar la tarabe pretul este la jumatate.
Cumparata de la pescari, hamsia costa 8-9 lei, iar șprotul la jumatate. Tocmai de aceea înante de a comanda o portie de
hamsie trebuie sa ne asiguram că este vorba într – adevar de hamsie.

Prajit, diferentele aproape ca devin insesizabile. Puțini sunt turistii care reusesc sa isi dea seama despre ce este vorba.
Cei mai multi recunosc ca nu fac diferenta si iau de bun ceea ce li se ofera.

Cea mai cunoscuta reteta de preparare a hamsiei este acea in care peștele curățat se dă prin făină și sare și apoi se prăjește în ulei încins. Împreună cu usturoi și mămăligută alcătuiesc meniul delicios al verii pe litoral.

Total
0
Shares
Total
0
Share