Cea mai scurtă vacanță de Crăciun - Focus Prima TV

Cea mai scurtă vacanță de Crăciun

S-a încheiat cea mai scurtă vacanță de Crăciun. În valuri, elevii revin în bănci. Astăzi a fost rândul celor de la gimnaziu și liceu. Copiii din clasele primare se mai bucură de câteva zile de vacanță. Reînceperea școlii vine la pachet cu reînceperea testărilor pentru Covid. Și aici sunt însă numeroase probleme.

După doar o săptămână și jumătate de vacanță, elevii s-au reîntors la școală. Dezamăgiți, spun că nu s-au putut bucura de zilele libere.

Întreruperea forțată a cursurilor din luna noiembrie a condus la modificarea structurii anului școlar. Recuperarea orelor neefectuate a scurtat vacanța de iarnă cu o săptămână. Și Săptămâna Altfel va fi o perioadă obișnuită de studiu. Schimbările nu se opresc însă aici. Pentru prima dată, între cele 2 semestre nu va mai exista nicio vacanță

Esterna problemă a testelor anti-covid rămâne în continuare nesoluționată. În majoritatea școlilor, a fost distribuit un singur kit pentru fiecare elev. Nimeni nu știe când vor sosi următoarele teste în unitățile de învățământ.

Recent, ministerul Educației a anunțat că vor fi achiziționate încă 55 de milioane de teste. Până în prezent, în școlile din întreaga țară au fost distribuite 14 milioane de astfel de produse sanitare.

Total
0
Shares
Total
0
Share