CEDO a respins plângerea lui Liviu Dragnea în „Dosarul referendumului” - Focus Prima TV

CEDO a respins plângerea lui Liviu Dragnea în „Dosarul referendumului”

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins joi plângerea lui Liviu Dragnea făcută în legătură cu „Dosarul referendumului”, în care a fost condamnat în 2015 pentru fraudă electorală. Liviu Dragnea reclama că i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil. 

În octombrie 2017, Liviu Dragnea a făcut plângere la CEDO după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României i-a respins contestaţia la decizia definitivă pronunțată în 2016 în care era condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraudă electorală. 

Liviu Dragnea ceruse anularea condamnării la doi ani de închisoare cu suspendare primită în aprilie 2016 în dosarul privind referendumul pentru demiterea fostului președinte Traian Băsescu. Dacă Înalta Curte i-ar fi acceptat solicitarea, s-ar fi revenit la situația în care Liviu Dragnea ar fi fost condamnat în prima instanță, deci prezumat nevinovat. Liviu Dragnea a cerut anularea pedepsei arătând că motivarea deciziei definitive nu a fost semnată de aceiaşi judecători care au pronunţat-o. Cei doi magistraţi, printre care şi fosta şefă a Curţii Supreme, Livia Stanciu, nu mai erau în posturi la momentul apariţiei motivării.

Total
0
Shares
Total
0
Share