Cehia, o nouă carantină – Focus Prima TV

Cehia, o nouă carantină

Românii din țările europene se confruntă deja cu al treilea val al pandemiei, fie că sunt în Germania sau Cehia. Guvernele pregătesc noi măsuri de carantinare în fața noilor mutații ale virusului SARS CoV 2. În acest timp, germanii sunt reticenți să se vaccineze cu AstraZeneca, astfel încât guvernul de la Berlin are un excedent de doze nefolosite. Asta în condițiile în care compania anglo-suedeză a anunțat întârzieri în
livrarea vaccinurilor în Uniunea Europeană.

Adrian Buta, membru fondator al Asociației Românilor din Republica Cehă, a vorbit la emisiunea Matinal la Prima oră despre măsurile de carantină impuse de către guvernul de la Praga.

Germania accelerează campania de vaccinare, deși tot mai mulți germani refuză să se imunizeze cu AstraZeneca după ce au aflat că acesta este eficient pentru persoanele până în 65 de ani. Așadar, ar fi rămas un milion 200 de mii de doze de AstraZeneca în exces, în condițiile în care multe țări înregistrează deja o criză de vaccinuri. Iar recent, compania anglo-suedeză anunța că nu poate onora decât jumătate din contractul cu Uniunea Europeană.

Un apel în favoarea vaccinării a fost făcut de suverana britanică, Elisabeta a doua. Regina le-a cerut britanicilor să se gândească la ceilalți și să se vaccineze. În vârstă de 94 de ani, regina s-a vaccinat la finele lunii ianuarie.

Guvernul de la Londra a recurs la strategia vaccinării în funcție de categoriile de vârstă, pornind de la persoanele trecute de 50 de ani, considerate mai vulnerabile. Următoarea etapă e cea a persoanelor între 40 și 50 de ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share