Cehia. Premierul Andrej Babis a pierdut alegerile, dar vrea să rămână la putere, mizând pe ajutorul preşedintelui Milos Zeman - Focus Prima TV

Cehia. Premierul Andrej Babis a pierdut alegerile, dar vrea să rămână la putere, mizând pe ajutorul preşedintelui Milos Zeman

Premierul ceh, Andrej Babis, a pierdut alegerile din Cehia şi se va întâlni, astăzi, cu preşedintele Milos Zeman, aliatul său, pentru a vedea cum se va putea menţine la putere.

Rezultatul alegerilor a fost unul surprinzător, partidul premierului fiind cotat cu prima şansă înainte de vot. Alianţa de centru-dreapta „Împreună”, formată din Partidul Democrat Civic şi Uniunea Creştin-Democrată, a obţinut 72 de locuri, după ce a luat 27.78% din voturi, informează AFP. Victoria este la un singur mandat în faţa partidului ANO, condus de premierul miliardar Andrej Babis, care va primi 71 de mandate, după ce a strâns 27.14% din voturi.  

Pentru formarea viitoarei majorităţi, „Împreună” are nevoie să se alieze cu Partidul Piraţilor, un partid antisistem şi cu mişcarea centristă a Primarilor şi Independenţilor (STAN). Dacă acest lucru s-ar realiza, viitoarea Coaliţie ar obţine 108 mandate din cele 200.

Total
0
Shares
Total
0
Share