Cei 46 de milioane de oameni lăsați în urmă. Deși sunt temeri că ar putea favoriza răspândirea Covid, nu sunt luați în calcul de nimeni – Focus Prima TV

Cei 46 de milioane de oameni lăsați în urmă. Deși sunt temeri că ar putea favoriza răspândirea Covid, nu sunt luați în calcul de nimeni

Zeci de milioane de solicitanți de azil, migranți, refugiați și persoane strămutate din întreaga lume au fost excluși din programele naționale de vaccinare Covid-19, arată o analiză a Organizației Mondiale a Sănătății.

Concret, este vorba despre 46 de milioane de oameni care, dacă ar fi adunați la un loc ar atinge dimensiunea numerică a populației din Spania, scrie Guardian.

Printre cei excluși din programele de vaccinare se numără 5,6 milioane de persoane strămutate în urma celor aproape șase decenii de război civil în Columbia, sute de mii de refugiați din Kenya și Siria și aproape 5 milioane de imigranți din Ucraina.

India, Nigeria și Indonezia sunt pe lista țărilor mari care exclud de la vaccinare persoanele strămutate, arată analiza OMS, efectuată în martie.

Total
0
Shares
Total
0
Share