Cei infectați cu Covid 19 nu trebuie să sune la DSP - Focus Prima TV

Cei infectați cu Covid 19 nu trebuie să sune la DSP

Dacă până acum trebuia să sunați la DSP atunci când ați fost confirmat pozitiv cu SARS-COV2, ei bine aflați că acum regula s-a schimbat. Trebuie să așteptați să vă sune DSP-ul. De asemenea, protocolul prevede că cine este contact direct cu cineva infectat, dar este vaccinat, nu trebuie să mai stea în carantină. Nici măcar dacă locuiește sub același acoperiș cu cel bolnav.

Toți oamenii știu că, în cazul în care au aflat că sunt infectați cu SARS-COV2, trebuie să anunțe direcția pentru sănătate publică. Acum regula este alta. Trebuie să așteptați să vă sune DSP-ul, asta în condițiile în care ați efectuat testul la un laborator de specialitate. Practic, cei de la laborator transmit aceste informații către DSP.

Personalul chiar este o problemă pentru DSP București. Are 225 de angajați și lucrează cu 185 de persoane delegate din alte instituții.

Nici Call Center-ul de la Arena Națională nu mai este disponibil, așa că aceștia fac apel către cei care au nevoie de
informații sau care suspectează că ar fi infectați să sune la numărul 0219462 și nu la alte departamente ale instituției. Toate datele despre persoana infectată sunt introduse în aplicația Coronaforms. Problema este că medicii de familie nu au acces la această aplicație. Coronaforms emite un formular în baza căruia este eliberat concediul medical. Medicii de familie se plâng că nu îl primesc de cele mai multe ori, însă pot elibera concediul medical în baza testului PCR pozitiv. Problema este în cazul celor testați prin ambulanță sau al contacților direcți, pentru care trebuie să aștepte sau să solicite formularul.

Se schimbă regula și pentru contacții direcți. Cei care au intrat în contact cu o persoană infectată, dar care sunt
vaccinați, scapă de carantină.

Măsura se aplică inclusiv persoanelor care locuiesc împreună cu persoana infectată. Desigur, cine are simpome
asociate covid 19, trebuie să stea acasă și să efectueze un test.

Total
0
Shares
Total
0
Share