Cel mai controversat Mondial din istorie - Focus Prima TV

Cel mai controversat Mondial din istorie

A început cea de-a 22-a ediție a Campionatului Mondial, care este și cea mai controversată din istorie! Competiția, organizată de Qatar, o țară fără tradiție în lumea fotbalului, este cea mai scumpă din istorie. Atât din punct de vedere financiar, costând de aproape 15 ori mai mult ca precedenta, cât și din punct de vedere al imaginii.

Meciul de deschidere l-a găsit pe Mohamad Bin Salman, acuzat de planificarea uciderii unui jurnalist în interiorul ambasadei din Turcia, lângă președintele FIFA. În plus…nerespectarea drepturilor omului din Qatar, i-au făcut pe suporteri din întreaga lume să boicoteze Cupa Mondială.

Însă organizatorii qatarezi s-au descurcat. Potrivit presei internaționale, cu 10 euro pe zi, mâncare și cazare inclusă, stadioanele vor fi pline meci de meci de suporteri închiriați din Pakistan. Chiar dacă au invitat lumea întreagă pentru a trăi bucuria fotbalului, autoritățile din Qatar nu au fost atât de primitoare și cu jurnaliștii acreditați.

Nici fanii care au ajuns în Qatar nu sunt cei mai fericiți. Peste 60.000 dintre ei plătesc peste 200 de dolari pe noapte pentru a locui în containerele montate în mijlocul deșertului. Aceștia s-au declarat nemulțumiți de condițiile de cazare. Cu două zile înainte de începerea competiției, fanii au aflat că nu au voie cu bere pe stadion.

Cele 8 stadioane ultra moderne construite în mijlocul deșertului și infrastructura necesară unei competiții de această anvergură au generat cheltuieli imense. Aproximativ 200 de miliarde de dolari față de 14 miliarde la turneul din Rusia în 2018. Însă cei mai mulți au plătit cu propria viață! ONG-urile acuză că Între 7.000 și 15.000 de muncitori, importați din țări mult mai sărace, au murit din cauza condițiilor dificile de muncă.

Decizia prin care Fifa a oferit organizarea Qatarului, a stârnit rumoare și a băgat forul fotbalului mondial într-un mare scandal de corupție. Recent, Sepp Blatter, fostul președinte al Fifa a recunoscut că a fost o decizie greșită.

Campionatul Mondial din Qatar este primul din istorie care se desfășoară în luna noiembrie și ultimul care va avea 32 de echipe. În 2026 competiția va fi organizată de către Statele Unite ale Americii, Canada și Mexic și va reuni 48 de echipe la start.

foto: captură youtube.com

Total
0
Shares
Total
0
Share